zoeken
graafmachine

Axent Groen ondersteunt de Vebego Foundation in Ghana!

15 apr 2016 - Van 9 tot en met 16 april gaat Axent Groen met Vebego op bouwreis naar Ghana. We stropen de mouwen op om te helpen, te verbinden, te leren en vooral ook fysiek te bouwen.

Gerwin Vebego Foundation

De bouwreis is een prachtig initiatief van de Vebego Foundation. De Vebego Foundation is 10 jaar geleden opgericht na de tsunami in Azië. Door de tsunami werden veel bejaarden wees en dakloos doordat de kinderen waar ze bij in woonden verongelukten. Doordat er geen bejaardenzorg bestaat ontstond er een zeer schrijnende situatie voor de  hulpbehoevende dakloze bejaarden. Vebego heeft toen een bejaardenhuis gebouwd.

 

De Vebego Foundation doneert niet aan projecten, ze doneert alleen wanneer Vebego medewerkers fysiek de handen uit de mouwen kunnen steken: zien en ervaren waar je het voor doet!

 

Ditmaal gaan we verder bouwen aan het Vocational Center for street girls of Kumasi. In dit gebouw wonen jonge meiden en krijgen ze een tweejarige opleiding tot professioneel naaister of kapster. De meisjes zijn vaak vanuit armoe uit kleine dorpen vertrokken naar de stad. En op straat beland met vaak vervelende gevolgen. De Sisters of Charity zijn het Vocationale Training Center gestart waar de meisjes twee jaar kunnen wonen en een opleiding volgen. Ook na de opleiding worden ze begeleid. Het project is in 2011 gestart door Vebego en er staat dan ook al een gebouw. Deze bouwreisgroep gaat de geplande tweede verdieping realiseren!