Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Axent op Talent

Iedereen heeft een talent. Wij maken het mogelijk om je talenten bij ons te ontwikkelen. Dit geldt voor collega's met een (vast) dienstverband maar ook voor stagiaires en mensen op zoek naar een werkervaringsplek.

Talentontwikkeling

Wij geloven in de duurzame ontwikkeling van onze medewerkers en daarom investeren een deel van onze winst altijd in opleiding en groei. Dit geldt op alle afdelingen, niet alleen in de uitvoering van groenwerkzaamheden, maar ook op de stafafdelingen als P&O, financiën, marketing & communicatie en het bedrijfsbureau.

Axent Groen geeft alle gelegenheid om je talenten te ontwikkelen door middel van (maatwerk)trainingen en opleidingen. Iedere medewerker heeft een Persoonlijk Ontwikkel Plan, je maakt samen met je leidinggevende een opleidingsprogramma op maat, wil je meer leren over boomverzorging, groot onderhoud of aanleg. Er zijn wel een aantal verplichte opleidingen, zoals de cursus VCA (veiligheid).

Axent Groen Onze Impact Axent Op Talent Ontwikkelen Van Talenten

Stage

Wij hebben altijd diverse opdrachten en/of plekken voor stagiaires vanuit een PRO/VSO, VMBO of HBO opleiding. Je krijgt een interne begeleider en draait mee in het Axent-team. Uiteraard zorgen wij voor passende en beschermende kleding, materialen en middelen.
Leerlingen die minimaal een maand stage lopen bij ons krijgen hiervoor een passende stagevergoeding.

Ook is er altijd een mogelijkheid voor een werkervaringsplek, een proefplaatsing en een re-integratie werkplek.

Als SBB-leerbedrijf bieden we trainingen en opleidingstrajecten die aansluiten bij ons bedrijf.
Al meer dan 450 medewerkers hebben via ons hun BBL-diploma behaald.

Axent Groen Impact Stagiaires

Traineeship

Iedereen heeft een talent. Bij Axent Groen krijg je de kans om dat talent te ontdekken en te ontwikkelen, ook als je simpelweg enkele basiswerknemersvaardigheden en maatschappelijke vaardigheden mist.
Samen met praktijkscholen in de regio hebben wij een traineeship opgezet voor jongeren die een opstapje nodig hebben om daadwerkelijk aan de slag te kunnen.
Het ontwikkeltraject (duur: 1 jaar) bestaat uit drie onderdelen: vakinhoudelijke kennis, werknemersvaardigheden en maatschappelijke vaardigheden. Elke module bestaat uit een tweedaagse training; daarna is het vooral ‘learning on the job’.

En met succes!!, van de in totaal 30 deelnemers zijn er nu 27 in loondienst bij Axent Groen.

Axent Groen Impact Stagiaires 1

Stage- en werkervaringsplekken

Axent Groen Impact Stagiaires
Sophie, stagiair VSO 't Korhoen in Hengelo

Sophie, stagiair vanuit VSO 't Korhoen in Hengelo: "Tijdens mijn tiendaagse snuffelstage mag ik direct al meewerken in het groen. Ik vind het echt heerlijk om buiten te mogen werken"

Axent Groen Stagiair Helicon MBO Velp
Bjorn, stagiair Helicon MBO in Velp

Bjorn, tweedejaars student Bos & Natuurbeheer Niveau 3 van Helicon MBO uit Velp: "Het werk bij de afdeling Boomverzorging is erg gevarieerd, ik word goed begeleid en er hangt een gezellige sfeer"

Axent Groen Lennart Stagiair
Lennert, stagiair VSO de Twijn in Zwolle

Lennert, stagiair van VSO de Twijn in Zwolle: "We voeren samen de opdrachten uit, ik kan Arie alles vragen over het werk en het gebruik van de gereedschappen, er is eigenlijk niets dat ik niet leuk vind."