Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Sociale duurzaamheid

Het is bij ons al jaren vanzelfsprekend om sociaal te ondernemen, bij ons werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden, vaardigheden en talenten.
Meer dan 45% van onze collega's heeft een lichamelijke of mentale beperking. Wij bieden hen de mogelijkheid om bij ons hun talenten te benutten en vinden het belangrijk dat zij zich bij ons op hun plek voelen!
Mensen die wat extra begeleiding nodig hebben zien groeien in vakmanschap, persoonlijkheid en vitaliteit, dat is genieten!
Wij zijn trots op de kansen die we mensen bieden en de kansen die ze pakken.

Vakman aan het woord

Ik ben Jeroen Zomerdijk en werk in het groen bij Axent. Al van jongs af aan help ik mijn ouders in de tuin en ik heb via mijn opleiding geleerd hoe je moet kettingzagen, grasmaaien, schoffelen en planten uitsteken. Zo heb ik het vak een beetje ontdekt. Ik heb de tuin van mijn ouders ook helemaal zelf ingericht en met wilgen een mooie schaduwhoek gemaakt. Ik vind werken met machines het allerleukste, maar ook dat je klanten vinden dat het mooi en strak geworden is. Ik ben trots op wat ik doe en zeker als we een compliment krijgen van onze klanten.

Ik ga nooit met tegenzin naar het werk. Natuurlijk heb ik wel eens een mindere dag, maar ik probeer dan wel van mijn fouten te leren. Communiceren is voor mij erg lastig omdat ik niet zo gauw zie of iemand boos is of wat die persoon van mij wil. Ik heb er wel mee leren omgaan. Ik word heel verdrietig als er dagen zijn dat alles misgaat, dan kan ik niet alles meer op een rijtje zetten. Dan moet ik echt even tot rust komen op mijn kamer.

Ik vind het heel erg fijn dat ik hier bij Axent gewoon mijn eigen ding kan doen. Ik word opgeleid door Arie tot het voormanschap. Respect hebben voor elkaar is erg belangrijk. Dat mensen zich op hun plek voelen en interesse hebben voor hun werk dat is waar ik als voorman voor zou zorgen.

Axent Groen Impact Medewerkers 3

Begeleiding en coaching

Begeleiding en persoonlijke aandacht is dagelijkse kost bij Axent Groen.

Om mensen met uiteenlopende arbeidshandicaps zo goed mogelijk te begeleiden en coachen worden onze leidinggevenden en voormannen getraind in het herkennen van en het omgaan met diverse gedragskenmerken en worden als erkend Praktijkopleider hier regelmatig in bijgeschoold.
Sommige medewerkers hebben bijvoorbeeld een directieve aansturing nodig of vinden een bepaald type leidinggevende prettig om mee te werken. Deze medewerker koppelen we aan een voorwerker die een 'Harrie-training', soort 'maatje-training' heeft gevolgd. Bij de uitvoering van werkzaamheden zetten we de combinatie van vakspecialist en vakkracht in. De vakspecialist coacht ter plekke en doet werkzaamheden voor: 'training-on-the-job'.

Arie is voorman bij Axent Groen: "De voldoening om te merken dat je mensen die in het normale bedrijfsleven niet mee kunnen omdat daar alles te snel gaat, te ingewikkeld en de druk te groot is, een kans kunt bieden is erg groot. Een kans tot een volwaardiger bestaan en een betekenisvolle baan. Het geeft hen zelfvertrouwen, houvast en uitzicht. Ik help hen door te vertellen wat ze moeten doen maar ook te laten zien hoe ze het moeten doen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat een fout maken niet erg is en dat een mindere dag hebben ook geen probleem is.

Axent Groen Impact Medewerkers 2

PSO 30+

Axent Groen heeft als eerste groenbedrijf in Nederland het PSO 30+ Certificaat behaald.
Een erkenning voor sociaal ondernemende koplopers die voldoen aan de eisen van de participatiewet met betrekking tot passend werk, begeleiding en integratie.
En daar zijn we trots op!

Het realiseren van SROI bij (aanbestedings)opdrachten is voor ons dan ook geen uitdaging. Onze interne processen en systemen zijn volledig ingericht op het behalen van Social Return On Investment.

Door ons in te schakelen helpen wij onze opdrachtgevers bij het realiseren van SROI.

Axent Groen Onze Impact PSO 30+ Min