Meer groene speelpleinen, openbare speelgelegenheden en speelbossen, omdat:

  • Spelen in een groene omgeving maakt kinderen slimmer, creatiever, socialer en fitter
  • Natuurbeleving en buitenlessen maken nieuwsgierig
  • Een beter sociaal klimaat vermindert pestgedrag
  • Spelen en kliederen met water, modder, takken, bladeren prikkelt de fantasie
  • Tegels eruit en groen erin zorgt voor minder hittestresssss en droge voeten bij heftige buien
  • Afwisselende beplanting draagt positief bij aan biodiversiteit; meer planten en dieren

Groene ondersteuner bij groene schoolpleinen
Wij zijn aangesloten bij de stichting Natuur voor Elkaar. Als 'groene ondersteuner' helpen wij scholen als procesondersteuner (o.a. aanvragen subsidies), het ontwerp en de aanleg van groene schoolpleinen.

Subsidies en fondsen voor groene schoolpleinen
Wij adviseren u graag bij het aanvragen van diverse subsidies en fondsen voor uw schoolplein.Samen met diverse partners hebben o.a. de provincies Gelderland en Overijssel de ambitie om in 2025 alle schoolpleinen te vergroenen. Hiervoor stellen zij subsidie van maximaal  17.500,00 (Gelderland) en 10.000,00 (Overijssel) per schoolplein ter beschikking.

Maar ook stichtingen en organisaties als Jantje Beton (combinatie met buurtbewoners, vrij toegankelijk ook buiten schooltijden, verrijking van de buurt), het Oranjefonds (combinatie met leefbaarheid in de buurt en toegang voor meerdere sociale doelgroepen), Jong Leren Eten fonds (combinatie met moestuinieren, koken en educatie over voedsel), IVN Natuur en Educatie (combinatie met aanstelling van een Gezonde School Coördinator) kennen een mogelijkheid van subsidie wanneer het speelplein gecombineerd wordt met een van hun criteria.

Tevens zijn er her en der regionale en lokale fondsen die hiervoor aangesproken kunnen worden.

Indien gewenst kijken we graag mee met uw specifieke aanvraag en mogelijkheden.

 

Natuurlijk Speelelementen
Wij plaatsen complete buitenklassen, openluchttheaters, balanceer-, zintuigen- en survivalparcoursen. Wij bewerken natuurlijke materialen in eigen beheer tot unieke, natuurlijke speelelementen. Deze zijn voorzien van een veiligheidscertificaat conform NEN-EN 1176-1. Meer informatie Natuurlijk Speelelementen: Assortiment Natuurlijk Spelen.

 

Referenties

Groene speelpleinen gerealiseerd bij: - De Marshof in Zwolle - OBS de Marke in Haaksbergen - Honesch in Haaksbergen - OBS De drie Linden in Silvolde - OBS Sterrenpalet in Eibergen - het Blote Voeten Pad Engbergen in Gendringen

Deel dit artikel: